Ačokča jinak zvaná jako Papriková okurka je velmi podobná okurkám, dokonce se i lépe pěstuje.
Tato tykvovitá polní zelenina se pěstuje především v Jižní a Střední...
Ačokča jinak zvaná jako Papriková okurka je velmi podobná okurkám, dokonce se i lépe pěstuje.
Tato tykvovitá polní zelenina se pěstuje především v Jižní a Střední...
Parametry produktu
Produkt nemá žádné parametry.
Parametry produktu
Produkt nemá žádné parametry.
Popis produktu
Ačokča jinak zvaná jako Papriková okurka je velmi podobná okurkám, dokonce se i lépe pěstuje.
Tato tykvovitá polní zelenina se pěstuje především v Jižní a Střední Americe.
Konzumují se plody, které chutnají jako okurky. Nebo listy, které lze připravovat jako špenát.
Plody jsou až 5 cm dlouhé, spotřebovávají se přímo nebo je můžeme vařit, péct i je přidávat do zálivek.
Jak si vypěstovat ačokču?
Pěstování možné ve skleníku, venku, i ve fóliovém krytu.
Semena předpěstováváme v dubnu.
Hloubka výsevu je 1–1,5 cm.
Doba klíčení je 1–2 týdny při teplotě okolo 22 °C.
Ideální spon je 50 x 100 cm.
Rostliny se přesazují v květnu ven, po posledních mrazech.
Stanoviště volíme slunečné a teplé.
Půda by měla být humózní, lehká, výživná a dobře propustná.
Rostliny lze přihnojovat ledkem, drůbežím trusem nebo postřikem na list.
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.