Podle její specifické chuti se jí také říká paprikookurka. Ačokča je bujně rostoucí, pnoucí rostlina, proto jí pěstujeme u opory, nebo nejlépe u plotu. Sklízíme mladé, tmavozelené plody. Konzumujeme zasyrova, v zeleninových salátech nebo nakládáme na sladko-kyselo.
Vyséváme v polovině dubna a předpěstujeme sazenice. Na venkovní záhon vysazujeme v polovině května. Pro klíčení je ideální teplota 25-30°C. Po vyklíčení zajistěte dostatek světla a snižte teplotu. Před výsevem osivo na pár hodin namočte. Klíčit může až tři týdny, v závislosti na podmínkách. Sklízíme od druhé poloviny srpna až do prvních mrazíků.
Mateční rostliny ani osivo nejsou chemicky ošetřené. -
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.