Heiderot patří mezi středně pozdní odrůdu brambor. Jedná se o německou odrůdu, pro kterou je typická vynikající máslová chuť.
Hlízy jsou dlouhé a oválné. Charakteristická je...
Heiderot patří mezi středně pozdní odrůdu brambor. Jedná se o německou odrůdu, pro kterou je typická vynikající máslová chuť.
Hlízy jsou dlouhé a oválné. Charakteristická je...
Heiderot patří mezi středně pozdní odrůdu brambor. Jedná se o německou odrůdu, pro kterou je typická vynikající máslová chuť.
Hlízy jsou dlouhé a oválné. Charakteristická je pro ně červená slupka a růžová aromatická dužina.
Výsadba probíhá od poloviny dubna až do konce května. Hlízy se sklízí od září do poloviny října.
Výhodou této odrůdy je potenciál vysoké výnosnosti a odolnost proti háďátku.
Jak si vypěstovat brambory ze sadby?
Brambory nechte předklíčit 2–3 týdny na světle při teplotě 12–16 °C.
Ideální délka klíčků je 0,5–1,5 cm.
Výsadba závisí na aktuálních podmínkách, teplota by neměla klesnout pod 6 °C.
Stanoviště volíme slunečné či polostinné.
Hloubka výsadby je cca 4–6 cm.
V případě mrazů brambory překryjte netkanou textilií.
Poškozený porost se doporučuje hnojit ledkem.
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.